BliXem

Over Blixem

Historie

Na een zomer proefdraaien opende BliXem op 15 september 1997 officieel zijn deuren. BliXem is een initiatief van de toenmalige Groesbeekse Tehuizen en Werkenrode, instellingen voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Deze instellingen zorgden voor het startkapitaal. Daarnaast droegen een aantal ambassadeurs en zakelijke partners bij aan de aankleding van het pand en de contacten met de media. 

Dit was het begin van een uniek project: het eerste arbeidsintegratiebedrijf van Nederland. Het begin van BliXem bleek een grote uitdaging, met name om van meerdere individuen een team te maken. Dit lukte door de inzet en houding van zowel begeleiders als medewerkers; hun karakter, hun motivatie en hun sociale vaardigheden. Het gevoel van ‘samen ervoor gaan’ had een grote invloed op de vorming van het team. Dit gezamenlijk gevoel is nog steeds kenmerkend voor het BliXemteam.

De kracht zit in onze mensen

BliXem is een bedrijf met een eetcafé, luxe cadeauwinkel en catering. De medewerkers zijn gedreven en vriendelijk. Zij zorgen voor een gastvrije sfeer. Bereiden met liefde uw kopje cappuccino, lunch of diner. Pakken met plezier uw cadeau in. Serveren de hapjes tijdens uw bedrijfsborrel. De kracht van BliXem? Die zit in onze mensen.   

Een bijzonder gewoon bedrijf

BliXem is een maatschappelijke onderneming van Pluryn, maar bovenal een bijzonder gewoon bedrijf. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij BliXem de kans om werkervaring op te doen. Ter voorbereiding op een reguliere baan. Als opleidingsstage. Of in het kader van een arbeidsmatige dagbesteding. Bij BliXem staat het ontmoeten van de samenleving centraal. Dit is terug te vinden in de naam. De grote letter X staat voor de kruising van wegen. De wegen van bezoekers. De wegen van mensen met en zonder een beperking en de wegen van de zorgcultuur en het commerciële bedrijf. Uit het kruisen van die wegen ontstaan ontmoetingen van mensen die elkaar vanuit hun anders-zijn waarderen en respecteren.
Wilt u meer lezen over de activiteiten van BliXem? Download dan onze folder ‘De kracht zit in onze mensen’.

Wilt u meer lezen over alle maatschappelijke ondernemingen van Pluryn? Download dan deze folder

Smoelenboek

Nieuwsgierig naar ons team? Bekijk dan ons smoelenboek!
Geopend vanaf 09:00 tot 20:00. Tafel reserveringen vanaf 12:00 uur.
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]