BliXem

Over Blixem

Een bijzonder gewoon bedrijf

BliXem is niet zomaar een eetcafé en bedrijf, het is een unieke plek in het hart van Nijmegen-Oost. Als maatschappelijke onderneming van Pluryn biedt BliXem mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om waardevolle werkervaring op te doen. Of het nu gaat om het voorbereiden op een reguliere baan, een opleidingsstage of een arbeidsmatige dagbesteding, bij BliXem krijgen ze de kans om te groeien en hun talenten te ontwikkelen.

Het woord "BliXem" weerspiegelt de essentie van deze bijzondere plek. De grote letter X symboliseert de kruising van wegen, de ontmoetingsplek voor mensen. Hier komen mensen met en zonder beperking samen en waarderen ze elkaar juist om hun unieke verschillen. BliXem brengt de zorgcultuur en het commerciële bedrijf samen, en uit dit samenspel ontstaan bijzondere ontmoetingen en waardevolle verbindingen.

Wilt u meer lezen over de activiteiten van BliXem? Download dan onze folder ‘De kracht zit in onze mensen’.

Wilt u meer lezen over alle maatschappelijke ondernemingen van Pluryn? Download dan deze folder

Code-Sociale-Ondernemingen-vierkant

Sociaal ondernemen

Bij BliXem geloven we in sociaal ondernemen, en daarom zijn we opgenomen in het register van de Code Sociale Ondernemingen. Deze erkenning onderstreept dat sociale impact diepgeworteld is in onze bedrijfsvoering. De Code Sociale Ondernemingen hanteert strenge toelatingscriteria op vijf belangrijke gebieden: Missie, Stakeholders, Financiën, Implementatie en Transparantie. BliXem heeft met succes een intensief audittraject doorlopen, uitgevoerd door PWC. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar de impact van onze activiteiten op onze medewerkers. Een samenvatting van de resultaten van dit jaarlijkse impactonderzoek vindt u hieronder.

Onze resultaten en plannen

Historie

Op 15 september 1997 opende BliXem officieel zijn deuren, na een succesvolle proefperiode. Het initiatief voor BliXem kwam voort uit een samenwerking tussen de toenmalige Groesbeekse Tehuizen en Werkenrode, organisaties die zich inzetten voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Met hun financiële steun en de betrokkenheid van ambassadeurs en zakelijke partners werd het fundament gelegd voor dit baanbrekende project: het allereerste arbeidsintegratiebedrijf van Nederland.

Het begin van BliXem Nijmegen bleek een grote uitdaging, met name om van meerdere individuen een team te maken. Dit lukte door de inzet en houding van zowel begeleiders als medewerkers; hun karakter, motivatie en sociale vaardigheden. Het gevoel van ‘samen ervoor gaan’ had een grote invloed op de vorming van het team. Dit gezamenlijke gevoel is nog steeds kenmerkend voor het BliXem team.

.

De kracht zit in onze mensen

BliXem is een bedrijf met een eetcafé, luxe cadeauwinkel en catering. De medewerkers zijn gedreven en vriendelijk. Zij zorgen voor een gastvrije sfeer. Bereiden met liefde uw kopje cappuccino, lunch of diner. Pakken met plezier uw cadeau in. Serveren de hapjes tijdens uw bedrijfsborrel. De kracht van BliXem? Die zit in onze mensen.

Nieuwsgierig naar ons team? Bekijk dan ons smoelenboek!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]