IMG_1404
BliXem

Over Blixem

Een bijzonder gewoon bedrijf

BliXem is een maatschappelijke onderneming van Pluryn, maar bovenal een bijzonder gewoon eetcafé en bedrijf. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij BliXem de kans om werkervaring op te doen. Ter voorbereiding op een reguliere baan. Als opleidingsstage. Of in het kader van een arbeidsmatige dagbesteding. Bij BliXem staat het ontmoeten van de samenleving centraal. Dit is terug te vinden in de naam. De grote letter X staat voor de kruising van wegen. De wegen van bezoekers. De wegen van mensen met en zonder een beperking en de wegen van de zorgcultuur en het commerciële bedrijf. Uit het kruisen van die wegen ontstaan ontmoetingen van mensen die elkaar vanuit hun anders-zijn waarderen en respecteren.

Wilt u meer lezen over de activiteiten van BliXem? Download dan onze folder ‘De kracht zit in onze mensen’.

Wilt u meer lezen over alle maatschappelijke ondernemingen van Pluryn? Download dan deze folder

Code-Sociale-Ondernemingen-vierkant

Sociaal ondernemen

BliXem is opgenomen in het register van de Code Sociale Ondernemingen. Ondernemingen die opgenomen zijn in het Register, laten zien dat zij, tot diep in de vezels van de bedrijfsvoering, sociale ondernemingen zijn. De Code Sociale Ondernemingen hanteert stevige toelatingscriteria, op vijf gebieden: Missie, Stakeholders, Financiën, Implementatie en Transparantie. Daarvoor doorliep BliXem een intensief audittraject, uitgevoerd door PWC. Er is onderzoek gedaan naar de impact van onze activiteiten op de medewerkers van BliXem. Een samenvatting van de resultaten lees je in de jaarlijks uitgevoerde impactmeting.

Onze resultaten en plannen

Historie

Na een zomer proefdraaien opende BliXem op 15 september 1997 officieel zijn deuren. BliXem is een initiatief van de toenmalige Groesbeekse Tehuizen en Werkenrode, instellingen voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Deze instellingen zorgden voor het startkapitaal. Daarnaast droegen een aantal ambassadeurs en zakelijke partners bij aan de aankleding van het pand en de contacten met de media. 

Dit was het begin van een uniek project: het 1e arbeidsintegratiebedrijf van Nederland. Het begin van BliXem bleek een grote uitdaging, met name om van meerdere individuen een team te maken. Dit lukte door de inzet en houding van zowel begeleiders als medewerkers; hun karakter, motivatie en sociale vaardigheden. Het gevoel van ‘samen ervoor gaan’ had een grote invloed op de vorming van het team. Dit gezamenlijke gevoel is nog steeds kenmerkend voor het BliXemteam.

De kracht zit in onze mensen

BliXem is een bedrijf met een eetcafé, luxe cadeauwinkel en catering. De medewerkers zijn gedreven en vriendelijk. Zij zorgen voor een gastvrije sfeer. Bereiden met liefde uw kopje cappuccino, lunch of diner. Pakken met plezier uw cadeau in. Serveren de hapjes tijdens uw bedrijfsborrel. De kracht van BliXem? Die zit in onze mensen.

Nieuwsgierig naar ons team? Bekijk dan ons smoelenboek!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]